Amerika ve Avustralya’da başlatılarak hızla dünya ülkelerine yayılan “World CP Day” (Dünya Cerebral Palsy Günü) farkındalık kampanyası, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) öncülüğünde Türkiye’de devam ediyor. TSÇV, bu yıl 2 Ekim’e denk gelen “Dünya Cerebral Palsy Günü”nde sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Toplantıda, geçen yıl düzenlenen kampanyada “güneş enerjisi ile çalışan tekerlekli sandalye” fikriyle en çok oyu alan Alper Şirvan’a, Virginia Üniversitesi tarafından üretilen sandalyesi takdim edildi.TSÇV Genel Direktörü Nigar Evgin, 17 bin çocuğa ve ailesine destek verdiklerini söyledi. Engellilerin topluma kazandırılması için İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan aldıkları destekle “Cerebral Palsy’mle Hayattayım” projesini hayata geçirdiklerini belirten Evgin, “Ülkemizde büyük bir eksiklik olan cerebral palsy’li kişiler tespit edilecek. Dünyada 17 milyon CP’li olduğu biliniyor. Türkiye’de ise Sağlık Bakanlığı verilerine göre 8,5 milyon engelli yaşıyor., Ancak ülkemizdeki CP’li sayısı ile ilgili halen kesin rakamlar bulunmuyor. Bu projemiz ile bu ihtiyaca da cevap verecek bir adım attık” dedi.Bu yıl da Türkiye genelinde geniş bir tanıtım çalışması yürüttüklerini anlatan Evgin, “CP’lilerin hayatlarını kolaylaştıracak fikirleri www.tscv.org.tr web sitemizde toplayarak kampanyanın global sitesine yükledik. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 5 bin 803 kişinin katıldığı oylamayla, 472 fikir arasından Türkiye’den de bir proje fikri seçildi. En çok oylanan üç fikir arasında Türkiye’den Alper Şirvan’ın “güneş enerjisi ile çalışan tekerlekli sandalye” fikri oldu. Şirvan’ın fikriyle Virginia Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından güneş enerjisi ile çalışan tekerlekli sandalye yapıldı. Bu sandalyeyi kendisine takdim etmekten sevinç duyuyoruz” diye konuştu.Güneş enerjisi ile çalışan tekerlekli sandalyenin akülü sandalyelere nazaran çok daha avantajlı olduğunu belirten Şirvan ise, dünya çapında yürütülen bir organizasyonda birinci olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Şirvan, “Bu kampanyayı internetten tesadüfen gördüm. Bir hafta kampanyaya katıldıktan sonra Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın büyük desteğini aldım. Bu süreçte bana destek oldukları için TSÇV’ye tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)