Dünya şampiyonu milli paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu, İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesini üstün başarı ile bitirdi.
Fiziksel engelli yüzücü Beytullah Eroğlu, yetenek sınavı ile girdiği İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden yine üstün başarı ile mezun oldu. Kahramanmaraş’ta yaşayan babası Mustafa, annesi Şevval, kardeşleri Enes, Hilal ve Recep Eroğlu da Beytullah’ın mezuniyet sevincine ortak olmak için İstanbul’a geldi.
Okul ve spor hayatını AA muhabirine anlatan Eroğlu, engeline ve günde iki antrenman yapmasına karşın okulunu üstün başarıyla bitirdiği için mutlu olduğunu anlattı.
Spora 2001 yılında eski milli takım antrenör Osman Çullu’nun yönlendirmesiyle başladığını bildiren Eroğlu, o dönem engelli çocukları spora yönlendirmek için yapılan tarama neticesinde yüzmeye başladığını aktardı.
Kendisine Avrupa ve dünya şampiyonu eski milli güreşçi olan amcası Şeref Eroğlu’nu örnek aldığını dile getiren Eroğlu, kendisini engelli değil normal bir insan gibi gördüğünü, okul hayatında da arkadaş ve öğretmenlerinin kendisinin engelli olduğunu unuttuğunu söyledi.
Engelli olarak spor yapmanın zorluklarına değinen Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben yürüyen bir engelli olduğum için çok fazla zorluklarla karşılaşmıyorum. Ancak tekerlekli sandalye kullanan bir engelli çok daha fazla zorluklarla karşılaşabiliyor. Havuz sporunda da böyle. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünde bizler için her türlü imkan oluşturulmuş durumda ama Anadolu’da ve birçok şehirde bu tür imkanlar yok. Bir engellinin havuza girmesi gerçekten meşakkatli bir iştir. Eminim çok zorlanıyorlardır ama biz yavaş yavaş bunları aşıyoruz. Bu hükümetle hiç yapılmayanları yaptık, hala da yapmaya devam ediyoruz. Bence engelli kardeşlerimizin biraz daha istekli ve arzulu olmaları gerekiyor. Bundan önce yapılmayanlar şu anda yapılıyor ama biz engelliler sokağa çıktığımız, spor salonlarına gittiğimiz, eksikleri gösterip bunların yapılması gerektiğini talep ettiğimiz sürece eminim engelliler konusunda Avrupa’daki bütün ülkeleri geçerek en duyarlı, en gelişmiş ülke olacağız.“
Günde iki antrenman yapması ve devam zorunluluğu olan bir üniversitede okuması nedeniyle eğitim ve spor hayatını birlikte yürütmenin kendisi için çok zor olduğunu belirten Eroğlu, sabah altıda başlayan antrenman sonrası bir saatten fazla yolculuk yaparak Avcılar’daki bulunan okuluna gittiğini aktardı.
Ders sonrası yine zorlu bir yolculuk sonrası tekrar dönüp antrenmanını yaptığını dile getiren Eroğlu, “Çok zorlandım ama İstanbul Üniversitesine girdiğimde Avrupa şampiyonuydum, bitirdiğimde dünya şampiyonuyum. Başarılarımın, çabalarımın başarıya ulaşacağını biliyordum. Sağ olsun öğretim görevlilerimiz, başta rektörümüz olmakla birlikte dekanlarım, öğretim görevlilerim hep bana destek oldu. Özel olarak ders verdiler. Geride kaldığım yerde bana özel olarak öğrettiler. Ben de onları mahcup etmemek için çalıştım.” ifadelerini kullandı.
Avrupa ve dünya şampiyonluğu bulunan Eroğlu, bugüne kadar madalya kazanmadığı tek yerin Paralimpik Olimpiyatları olduğunu söyleyerek, “2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarında birden fazla altınla dönmeyi hedefliyorum.” diye konuştu.
Eşi ve çocuklarıyla birlikte Kahramanmaraş’tan mezuniyet töreni için gelen şampiyon yüzücünün babası Mustafa Eroğlu ise Beytullah’ın ilk çocukları olduğunu belirterek çevrelerindeki birçok insanın oğullarının zor yaşayacağı şeklinde olumsuz yorumlarda bulunduğunu söyledi.
Tüm olumsuzlukları ailece aşmak için mücadele verdiklerini ifade eden Eroğlu, okula başlama sürecinde zorlandıklarını bildirerek şunları kaydetti:
Beytullah’ın okulunun da bitmesinin ardından atamasını beklediklerini dile getiren Eroğlu, “Bizim en çok istediğimiz şeylerden biri Beytullah’ın ayaklarının üzerinde durabilmesiydi. Biz bundan dolayı çok mutluyuz. Ciddi bir mücadele verdik ama onu hayata kazandırdık.” dedi.
İSTANBUL – MÜCAHİT TÜRETKEN
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)