RİZE’de, 15 yıl önce bisiklet sürerken, otobüsün çarpması sonucu meydana gelen kazada bacaklarını kaybeden Mustafa Beyaz (27), hayata sporla sarıldı. Küçük yaşta yüzmeye merak salan Beyaz, dalış ve zıpkınla balık avını öğrenirken, ‘engelli balık adam’ belgesi aldı. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Serbest Dalış Şampiyonası’nda ilk kez düzenlenen ‘engelliler kategorisi’nde kol çekerek 15 metre, monopaletle 21 metre ve ip çekerek 28 metreye dalarak, 4 branşın 3’ünde birincilik elde eden Beyaz, “Engelli arkadaşlarımız suyun altında kendilerini daha özgür hissedecekler. Bu sporu tavsiye ediyorum” dedi.
Rize’de, 2003 yılında bisiklet sürerken, otobüsün çarpması sonucu meydana gelen kazada iki bacağını da kaybeden Mustafa Beyaz, sporla yaşama tutundu. Beyaz, küçük yaştan gelen yüzme merakı dolayısıyla dalış ve zıpkınla balık avını öğrendi. Memur olarak çalışan Mustafa Beyaz, yüzmede kendisini geliştirirken, vaktinin çoğunu da denizde geçirdi. Deniz kıyısında balık adam kıyafetlerini giyen Beyaz, tüpsüz dalış gerçekleştirerek, zıpkınla balık avlamaya başladı. ‘Engelli balık adam’ unvanını da elde edip, belge alan Beyaz, Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Serbest Dalış Şampiyonası’nda ilk kez gerçekleştirilen ‘engelliler kategorisi’nde kol çekerek 15 metre, monopaletle 21 metre ve ip çekerek 28 metreye dalarak, 4 branşın 3’ünde birincilik elde etti.
‘ZIPKINLA BALIK AVINA BAŞLADIM’
Zıpkınla balık avı sayesinde dalmayı hobi haline dönüştürdüğü anlatan Mustafa Beyaz, “Zıpkınla balık avı sırasında nefes tutarak dalış yaptığım için su altı dalış şampiyonalarına da katılabileceğimi düşündüm. Sadece kol çekerek 15 metre, monopaletle 21 metre ve ip çekerek ise 28 metreye dalarak, 3 ayrı branşta birincilik elde ettim. Son zamanlarda popüler olmaya başlayan bir spor oldu. İnşallah bu spor, uluslararası olarak yapılmaya başlanacak ve bizde bu sayede Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etmiş olacağız. Bunun gerçekleşmesi benim açımdan milli bir gurur olacak” diye konuştu.
‘SU ALTINDA KENDİLERİNİ ÖZGÜR HİSSEDECEKLER´
Serbest dalışta birçok branş olduğunu dile getiren Beyaz, “Sadece kollarını kullanabilen bir engelli, ip çekerek, bu branşa katılabilir. Kolları yerine ayaklarını kullanabilen engelliler, palet vurarak, bu branşa katılabilirler. Engelli arkadaşlarımız, suyun altında kendilerini çok özgür hissedecekler. Bu nedenle bu sporu tavsiye ediyorum. Kazandığım madalyalardan dolayı çok mutluyum. Gurur verici bir şekilde bu sporu yapmaya ve insanlara ilham olmaya devam edeceğim. Bu spor birazda yürek isteyen bir dal. Azimle çalışmak gerekiyor. Ciddi emek ve mücadele veriyoruz” dedi.
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)