Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından sağlanan “Engelli Hibe Desteği” alarak kendi işini kuran Kamil İlgezdi hayalini gerçekleştirdi. Çorum’da ortopedik engeli olan 38 yaşındaki Kamil İlgezdi’nin başarısı kendi gibi engelli vatandaşlara da örnek oldu.
Evli ve iki çocuk babası olan Kamil İlgezdi Çorum’da dünyaya geldi. Eğitim hayatından sonra çeşitli şirketlerde yöneticilik yaptıktan sonra 4 yıl önce geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu sol ayağına protez takılan Kamil İlgezdi’nin hayatı kaza sonrasında tamamen değişti. 2015 yılında İŞKUR’un girişimcilik sertifika programını öğrenmesi hayatında dönüm noktası oldu. Girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifikaya hak kazanan Kamil İlgezdi İŞKUR’un “İŞKUR’la yeniden nefes almak” isimli projesi ile 30.000 TL hibe desteğinden yararlanarak Lazer Kesim Makinası aldı. Leblebisi ile meşhur ilimizde leblebi üreticilerine yönelik hediyelik kutu üretimi yaptığı bir atölye kuran İlgezdi bu sayede evinin geçimini de buradan sağlamaya başladı.
“İŞİMİ SEVİYORUM” Geçirdiği trafik kazası sonrasında yürüme zorluğu çektiğini söyleyen Kamil İlgezdi; “Buna rağmen hayata küsmedim. Girişimcilik sertifikası aldım ve kendi işimi kurdum. Kaza öncesi yaptığım yöneticilik tecrübem ile hayata daha sıkı tutundum. Çorum İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan işyerimi birkaç defa ziyaret etti. Tasarımlarımı inceledi ve çok beğendi. Kendisi bana desteğini iletti. Şuanda kurduğum işyerinde Kuruyemiş üreticilerine hediyelik kutu imalat işini yapıyoruz. Yaptığım tasarımları müşterilerim çok seviyor ve beğeniyor. Sadece Çorum ile sınırlı kalmayıp 23 ilimize daha çeşitli tasarımlar geliştirerek hizmet veriyoruz” dedi. İşlerini büyüterek, yaptığı tasarımlar ile birçok Belediyenin de ilgisini çeken İlgezdi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ahşap bayrak işini üstlendi. İlgezdi ayrıca hem işine dört elle sarılıyor hem de Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bir kebapçı salonu açarak işlerini genişletiyor. İlk başta kendisi de işsiz olan İlgezdi İŞKUR projesi ile böylece 8’i kebap salonunda 4’ü hediyelik eşya dükkânında olmak üzere toplam 12 işsize istihdam sağlayan bir işveren konuma geldi. Çorum Haber Gazetesi
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)