Beü’de 2’ncisi düzenlenen, ‘Üniversite eğitimi ve temsili mezuniyet’ kapsamında engelliler, üniversitede 1 günlük eğitim aldı. Eğitime katılan 50 engelli, sabah aileleriyle üniversitenin merkez kampüsünde bir araya geldikten sonra ders alacakları sınıflara alındı. Engellilere gün boyu, ‘Biyoloji bilimindeki son gelişmeler’, ‘İslam medeniyetinin dinamikleri’, ‘Çevre ve su’, ‘Telekomünikasyon teknolojileri’, ‘Obezite ve diyabet’, ‘Sanayileşme ve sağlık’, ‘Yaratıcılık’, ‘Sanatın insan yaşamındaki yeri’, ‘Türk dilinin sırları’, ‘Tarih, kültür ve medeniyet ilişkisi’, ‘İslamda aile’, ‘Sosyoloji’ konularında eğitimler verildi.
Gün sonunda ise engelli öğrenciler için üniversitenin merkez kampüsündeki spor salonunda mezuniyet töreni düzenlendi. Törene, Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Bakımı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, öğretim görevlileri ve engelli öğrencilerin aileleri katıldı. Salona alkışlar eşliğinde giren engelliler, ilk kez cüppe giyerek mezun olmanın sevincini yaşadı. Saygı duruşuyla başlayan tören, Uzun Mehmet İlkokulu öğrencilerinin işaret diliyle okuduğu İstiklal Marşı ile devam etti.
ÇİÇEK: “TOPLUMUN ENGELLİYE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ”
Engelli öğrenciler adına konuşan Yasin Çiçek, toplumda insanların kendilerine olan bakış açısını değiştirmesini istedi. Engellilerin, kendilerine karşı olumsuz davranışları çok erken yaşta fark etmeye başladıklarını söyleyen Çiçek, “Toplumda engelliye karşı bakış açıları ve yanlış davranışlar çocukluk yaşlarda başlıyor. Oysa biz grip veya nezle değiliz ki hasta hitabına maruz kalalım. İşte bu ön yargı yüzünde birçok şeye pencere ardından baktık. Pencereden bakarak oynadık oyunlarımızı, oradan hayal ederek gittik okullarımıza. Hep kaçtılar bizden. Toplumda hem vardık, hem yoktuk. Bizlere engelli dediler. Çünkü engelleri onlar koydu. Sizden sadece azıcık farklı ve özeliz” dedi.
REKTÖR ÖZER: HEDEFİMİZ BU EĞİTİM MODÜLÜNÜ GELİŞTİRMEK
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, engelli öğrenciler konusundaki hassasiyetlerini, tüm kampüslerde fiziki ve sosyal yaşam alanlarında yaptıkları çalışmalarla yansıttıklarını söyledi. Daha sonra mezun olan engelli öğrencilere diplomaları verildi. Öğrencilerden Gözde Gül, diplomasını alırken duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Engelliler, mezun olmanın sevincini keplerini havaya atarak yaşadı.
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)