Eskişehir’de, Engelliler Sosyal Yaşam Merkezinde teorik eğitimin yanı sıra drama, ebru, cam, ahşap ve kumaş boyama, halk oyunları, tasarım dersleri alan engelliler, el işi ürünlerini sergileyip konserler vererek toplumsal yaşama adapte oluyor.
Merkezin yöneticisi Şengül Dolmuş, yaptığı açıklamada, Tepebaşı Belediyesinin himayesinde açılan merkezde 40 engelliye ücretsiz hizmet verildiğini söyledi.
Eğitim alanların yanı sıra düzenledikleri etkinliklere katılan misafir öğrenciler de bulunduğunu belirten Dolmuş, “Merkezimizde çocuklarımız, Türkçe, İngilizce, matematik, drama, öz bakım ve materyal tasarım eğitimi alıyor” dedi.
Cam ve kumaş boyama, ebru dersleri verilen bir resim atölyesi bulunduğunu anlatan Dolmuş, bazı kursiyerlerin şiir ve kompozisyon yazdığını dile getirdi.
Bir öğrencinin şiirlerinden oluşan kitap hazırlıklarının sürdüğü bilgisini veren Dolmuş, şöyle konuştu:
“Öğrencilerimizin çoğu buraya başladığında içine kapanıktı. Şimdi kendilerini çok rahat ifade edebiliyorlar ve sosyalleştiler. Halk oyunları ekibi ve koro oluşturduk. Öğrencilerimiz, el işi çalışmalarını kentin farklı kültür merkezlerinde sergiledi. Konser verdik, ritm grubu kurmak için çalışmalara başladık. Tiyatro ekibimizi kuracağız. Ekipteki çocuklarımız oyunları hem yazacak hem oynayacak. Gelişimleri gayet güzel. Aileler de bu durumdan oldukça memnun. Burada bir psikoloğumuz da var. Bu sayede çocuklarımız ve aileleriyle terapiler yapıyoruz.”
Dolmuş, merkezdeki eğitimlerden alınan verimin artırılmasının, ailelerin, çocuklarıyla ilişkilerindeki tutarlı davranışlarıyla pekişeceğini vurguladı.
Merkezdeki süreçler tamamlandığında öğrencilere ailelerinin tutarlı davranmasının, eğitimin verimliliği için çok önemli olduğuna işaret eden Dolmuş, “Ailelerden en büyük isteğimiz; çocuklarıyla ilişkilerinde tutarlı davranışlar sergilemeleridir. Anne ve babalarımız, çocuklarına engelli gibi değil de sağlıklı birey gibi davranır ve daha sabırlı olursa bu çocuklarla gerçekten çok yol katedebiliyoruz. Sadece sabırlı, güleryüzlü olmaları gerekiyor” ifadesini kullandı.
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)