Başkent Ankara‘yı engelli vatandaşlar için yeniden ele alan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, kaldırımlardan yaya alt-üst geçitlerine, metro-Ankaray istasyonlarından, rekreasyon alanlarına ve Büyükşehir Belediye Binası’na kadar her yerde engelliler için çalışıyor. Gece-gündüz ayrı ayrı ekiplerle çalışmalarını aralıksız sürdüren Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, Başkent kaldırımlarında 150 kilometre uzunluğunda hissedilebilir yüzey (güvenli yol) çalışması yapacak. Çalışmalar kapsamında ayrıca 700 ayrı kaldırım rampası yapan ekipler, engelli vatandaşların Başkent’teki ortak kullanım alanlarındaki yaşamlarını daha da kolaylaştırmak için her türlü çalışmayı gerçekleştiriyor.
Başkent’in dört bir tarafındaki eksiklikleri önce tespit eden ve ardından hummalı bir şekilde çalışmalara başladıklarını kaydeden yetkililer, “Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir zaman yalnız bırakmadığı ve hizmetleriyle tüm dünyaya örnek olduğu engellilere verilen önem, artık Ankara‘nın dört bir tarafında kendini gösteriyor” dediler. Her yaş ve statüden vatandaşlara sunulan imkanlar kadar engellilerin de hakları olduğunu kaydeden yetkililer, “Engelli vatandaşların hayata daha sıkı tutunmaları, sosyalleşmeleri ve her şeyin en iyisini hak ettiklerini bilmeleri için onlarca ayrı çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi, Ankara‘yı engelliler için düzenliyor.” diye konuştu.
GÖRME ENGELLİLER İÇİN 150 KİLOMETRE GÜVENLİ YOL
Ankara‘nın her bir karışının engellilerin hizmetinde olduğunu kaydeden yetkililer, “Görme engelli vatandaşlarımızın bir yerden bir yere erişimini kolaylaştırmak için kent içerisinde muhtelif cadde ve bulvarlarda yaklaşık 150 kilometre hissedilebilir yüzey çalışması yapıyoruz. Bu çalışmanın engelli vatandaşlarımız için tanımı ise ‘Güvenli Yol’ demektir. Proje kapsamında metro istasyonları, Ankaray istasyonları, AŞTİ ile muhtelif cadde ve bulvarlar bulunuyor” dediler. Başkent kaldırımlarını şimdiden sarı renge bürüyen çalışmalar kapsamında öncelikle güzergahların belirlenmesi için 3 ayrı ekibin görev aldığını, daha sonra ise Başkentlileri mağdur etmemek için geceleri, belirlenen güzergahlarda temizleme, yapıştırma ve son kontrol çalışmalarının yapıldığını kaydeden Kent Estetiği yetkilileri, “Bu çalışma da 15 ekip ile TSE’nin ilgili standartlarına uygun ve Engelli ve Yaşlı Genel Müdürlüğü’nün gözetiminde titizlikle yapılıyor. ” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman özel hizmeti ön planda tuttuğu engelli vatandaşlar için bir yandan güvenli yol oluşturulurken, kent içerisindeki kaldırımlardaki büfe, mantar, bilet satış noktaları, reklam tabelaları ve benzeri gibi hareket kısıtlayıcı engelleri de ortadan kaldırdıklarını veya başka noktalara taşıdıklarını kaydeden yetkililer, böylece engelliler için sorunsuz, engelsiz ve keyifli bir Başkent turuna imkan sunmuş olunduğunu ifade etti. Belediye binası, AŞTİ, Gençlik Parkı Kültür Merkezleri, tiyatro salonu ve Gençlik Merkezilerini de aynı şekilde güvenli yol ile döşeyen Büyükşehir Belediyesi, ayrıca tüm Başkentlilerin kullanabileceği kabartmalı haritalar sayesinde de gidecekleri yerlere kolay ulaşma imkanı sağlıyor. Tuvaletler, peronlar, emanet bölümü, kayıp eşya bölümü, polis, zabıta, danışma gibi noktalarda da hissedilebilir kabartmalı panoların bulunduğunu kaydeden yetkililer, Belediye binası başta olmak üzere bina girişlerinde asistan yardım noktaları bulunduğunu, bu sayede engelli vatandaşlara girişten çıkışa kadar refakat edecek yardımcı tahsis edildiğini söyledi.
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)