Ankara Etimesgut Belediyesi Avrupa Birliği Masası’nın hazırladığı “Engelliler Ebru Öğreniyor” projesinde ilk ders başladı.
Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in de katıldığı ilk derste, engelli ve sağlıklı gençler ebru sanatında buluştu. Hanım Faaliyet Binası’nda düzenlenen kursta, su ve renklerin dansına birlikte fırça atan gençler büyük heyecan yaşadılar. Projeye Tüm Engelli Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY) üyeleri de projeye destek sağlarken, dernek başkanı İlimdar Boztaş engellileri yalnız bırakmadı.
ENGELLİLER SOSYALLEŞECEK
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, kurdukları Avrupa Birliği Masası’nın örnek bir projeye imza attığını belirterek, “Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata daha fazla katılımını sağlamak ve sosyalleşmelerini desteklemek amacıyla ebru kursları açtık. Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Programları Başkanlığı Ulusal Ajans tarafından finanse edilen projeye engelli ve sağlıklı gençlerden oluşan gruplarımız katılıyor. Belediye olarak eğitimle aşılamayacak hiçbir engel olmadığına inanıyoruz. Tüm engellilerimizi bu projeden yararlanmaya davet ediyorum” diye konuştu. Başkan Demirel, konuşmasının ardından, engellilerle birlikte ebru yaparak projeye destek oldu.
MUTLU OLDULAR
Kursiyerler, ilk derste ebru hocası Nuran Öner’den pratik bilgileri aldıktan sonra suya ilk fırçayı attılar. Kendi zevklerine göre renk seçimi yapan engellilerin mutlulukları yüzlerine yansıdı. Elleri fırça tutamayan engellilere sağlıklı arkadaşları yardımcı oldu. Kurs boyunca engelliler, ebru sanatını öğrenmenin yanı sıra birbirleriyle kaynaşıp, zihinsel ve fiziksel becerilerini geliştirecekler. 3 ay sürecek kurs sonunda engellilerin oluşturduğu çalışmalardan sergi açılacak.
Ankara (e-ha) Yasin ERGÜVEN
http://www.e-haberajansi.com/haberdetay.php?haber=16030
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)