Görme engelli Nusret Açık (35) pedal çeviriyor, bedensel engelli arkadaşı Murat Sevgi (38) de direksiyon hakimiyetini sağlayarak arkadaşının gözü oluyor. Kendisinin görme engelli atletizm sporcusu olduğunu anlatan Nusret Açık, her gün 8 kilometre gidiş 8 kilometre geliş yolunu bedensel engelli arkadaşıyla birlikte bisikletle kat ettiklerini söyledi.Nusret Açık, Murat’ın ayağında sıkıntısı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Ben görme engelliyim. Bisikletle antrenmanlarımıza geliyoruz. Murat yolu takip ediyor ve direksiyon hakimiyetini sağlıyor, ben pedal çeviriyorum. Bu teklif ilk olarak benden geldi. Çünkü tek başıma stada gelemiyordum. Sağolsun sözümü dinledi ve denedik baktık oluyor. Şimdilik bu şekilde gelip gidiyoruz.”
ENGELLİLER EVDEN ÇIKIP SOSYAL ORTAMLARA GİRMELİDİR
Sporu çok sevdiğini anlatan Nusret Açık, sözlerine şöyle devam etti: “Her türlü zorluğa rağmen spor aşkından geri kalmıyoruz. Spor sevgisi bizim için çok üst seviye olduğu için birçok zorluklara karşın şartları zorlayarak antrenmanlarımızdan geri kalmıyoruz. Spor çok iyi bir şey; hem sağlık açsından hem de bir engellinin uğraşı olması açısından çok faydalıdır.”
Iğdır’da, birçok engellinin evinden çıkmadığını bildiğini anlatan Açık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bırakın spor yapmayı sosyal bir ortama bile girmiyorlar ve kendi içlerine kapanık bir şekilde yaşıyorlar. Burada engelli arkadaşlarımın böyle ortamlara karışmalarını tavsiye ediyorum.”
“ARKADAŞIM PEDAL ÇEVİRİYOR BEN DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ SAĞLIYORUM”
Bedensel Engelli Masa Tenisi Sporcusu Murat Sevgi de, ortopedik engelli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bir bacağımda katlama sorunu var. Bunun için pedal çevirirken zorlanıyordum. Nusret arkadaşım pedal çeviriyor, bende direksiyon hakimiyetini sağlıyorum, bu şekilde antrenmanlarımıza gidip geliyoruz.”Bedensel ve Özel Sporcular Antrenörü Semra Özdemir de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün engellilere yönelik sportif faaliyetleri olduğunu belirterek “Engelli ailelerinden ricam şudur, çocuklarını toplum içerine çıkarsınlar. Biz de bu kapsamda kurum olarak onlar için faydalı şeyler yapabilelim. Bu sayede engellilerimiz öz güvençlerini kazansınlar ki, spor aracılığıyla onları topluma kazandıralım” diye konuştu.
BÜLENT MAVZER
IĞDIR
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)